Jumpsuit vs Djurdräkt

Jumpsuit MimmiEn jumpsuit är per definition en mysig helkroppsmysdress sydd i ett stycke. Det är bara att hoppa i den, dra upp dragkedjan och mysa. De började bli extremt populära sedan One Piece började marknadsföra sina produkter i Norge och därefter spred sig ”företeelsen” snabbt över hela världen. Då kom även andra märken och former.

Ganska snabbt utvecklades många modeller av jumpsuit till barn till att få detaljer som efterliknar djur, superhjältar eller liknande. Bilden till höger är en Jumpsuit med Mimmi Pigg med öron ska efterlikna Mimmi. Det är lite som att barnet får bli sin favoritfigur.

Vilken är bäst?

Ett annat sätt att få gå in i en roll är att klä sig i en mysig djurdräkt. Marknaden har blivit betydligt större gällande dessa dräkter så vi tänkte göra oss ett försök att ställa dessa dräkter mot varandra gällande fördelar och nackdelar.

Jumpsuit – Enkel att ha på sig var än man befinner sig. Finns även med viss mindre utstyrsel som gör att barnen kan likna sin favoritfigur, ett djur eller liknande. Ofta behövs inte mer för att barnet ska kunna gå in i en roll som något annat. Nackdelen är att de blir mer ett ”vanligt plagg”. Inget som kanske främst är till för utklädnad.

DjurdräktDjurdräkt – Lika mysiga och sköna att ha på sig som en jumpsuit men roligare för barnen om det handlar om lek. De har tydligare detaljer gällande vad dräkten ska likna. På bilden till vänster kan man se en dräkt som liknar en panda. Med både svans och ett härligt tryck på huvan.

Fungerar lika bra att mysa som att leka i. Fungerar även bra på maskeraden. Men de är inte något vi rekommenderar att ha på sig när man ska gå på stan. Svansen är inte helt ofarlig då den lätt kan vara på ställen man inte tänkt sig när man går inne på en affär.

Vilken man ska köpa? Beror helt på vilken funktion som efterfrågas.