Presenter som passar den frysne

Då var det dags igen. Kompisen eller sambon fyller jämt och man bör hitta en passande present. Något som uppskattas och används. Är personen frusen av sig så finns det som tur är flera alternativ att välja mellan.

Dubbelsovsäck

– Den som fryser sovandes

Vanlig sovsäck har de flesta och det är inte speciellt kul att ge bort heller. Men en dubbelsovsäck har inte alla par trots att de flesta insett nackdelen med de åtsittande sovsäckarna när man vill ge varandra en godnattkram. Dubbelsovsäcken ger inte bara värme i sig utan låter de två personerna som är i den även värma upp varandra. Dessutom blir det betydligt lättare att ge godnattkramen och även mer än så om det finns lust till det…

En dubbelsovsäck kostar från 500kr men med tanke på att de ofta används ute och kvalité kostar bör man sikta på en dyrare variant från början. De som däremot vet att de endast kommer att campa varma sommarkvällar kan nöja sig med de billigare varianterna.

Sovsäcksdressen

– Den som fryser sittandes

De som ofta fryser när de sitter i soffan och tittar på Tv:n har säkert längtat efter en sovsäck att krypa ner i för att få upp värmen. Men dessa säckar är extremt svåra att gå omkring i när man ska på toa, hämta mer chips eller byta dvd-film. Lösningen blir sovsäcksmysdressen. Visserligen ser man ut som en Michelingubbe men vad gör man inte för att få upp värmen.

Sovsäcksmysdressen är byggd utifrån en sovsäck men figursydd som en mysoverall. Det blir som att ha på sig en förväxt dunjacka över både över- och underdelen på kroppen.

Sovsäcksdress går att köpa från ca 1000kr. Det är relativt dyrt för ett värmande plagg men det är inte vilket plagg som helst och det värmer troligtvis lika bra som en dunjacka – fast över hela kroppen.

Jumpsuit

– Den som fryser men vill vara aktiv

Det finns både snygga och häftiga jumpsuits men dess huvudsakliga funktion är att de ska vara sköna och värmande. Helkroppsoverallen håller värmen väldigt bra och ger både en avslappnad och värmande känsla hos de som har dem.

Jumpsuits finns i flera olika material men de som är frusna bör i första hand sikta på de som är i 100% bomull eller de i fleecematerial. Dessutom kan en modell väljas som har extra foder i huvan och med en dragkedja som går att dra upp över hela huvan för att på så vis hålla ute all kalluft.

Värmande jumpsuits finns från 300kr och upp till ca 1200kr. Om det är kvalitén som framförallt skiljer mellan billiga och dyra sovsäckar är det framförallt passform, utseende och hållbarhet som skiljer billiga och dyra jumpsuits från varandra.