Shoppa Jumpsuit online

Allt fler upptäcker fördelen med att köpa kläder online. Det handlar om allt från blusar och jumpsuits till kalsonger och kavajer. Men är det bara fördelar? Den som ska köpa en jumpuit på nätet kan tänka på följande:

Frakt

Synen på fraktkostnaden varierar kraftigt mellan de olika företagen. Det finns de som har en fast fraktkostnad vilket då brukar ligga kring 50kronor. Andra har alltid fri frakt medan den tredje gruppen av affärer tar betalt efter hur mycket paketet väger.  När man söker en billig jumpsuit bör man alltså jämföra priset inklusive frakt.

Returfrakt

En fördel med att köpa jumpsuit online är att man mycket sällan behöver byta mysdressen. Köper man ett par byxor är det noga hur de sitter med både passform, längd och bredd. Men denna mysdress sitter så löst och ledigt att det inte är lika noga med passform och längd. Men för den skull ska man ändå inte förbise risken att man köper fel.

Att titta upp hur mycket det skulle kosta att skicka tillbaka mysdressen är därför en rekommendation. Även här varierar det kraftigt. Hos ett företag är det gratis retur medan andra kräver att man betalar frakten tillbaka själv.

Öppet köp

Så länge köparens jumpsuit ligger i en obruten förpackning har man lagen på sin sida att man får byta inom 14 dagar. Detta enligt distansavtalslagen. Men utöver det brukar många företag har betydligt mer generösa villkor. 30 dagars öppet köp erbjuder många men det finns även de som erbjuder köparen att skicka tillbaka sin produkt inom 60 dagar och få pengarna tillbaka.

REA-avdelning

Precis som fysiska butiker brukar onlinebutiker ha REA-avdelningar. Då mysdressen främst säljs på höst och vintern är chansen stor att de reas ut under vårmånaderna. Att vänta flera månader på att köpa sin jumpsuit kanske inte är många som vill göra men ska man ändå köpa under våren är det smart att ta sig en titt på Rea-avdelningen.

Allt på en gång?

Det absolut bästa är att handla på affärer som har fri frakt, fria returer och öppet köp i minst 30 dagar. Då kan man i lugn och ro beställa hem en, två, tre mysdressar för i lugn och ro hemma testa sig fram vilken som passar bäst.