Vilket djur vill du vara?

Ett plagg som kan sägas vara ”kusin” till jumpsuit är kigurumidräkterna. Den som blundar och har på sig antingen en jumpsuit eller en Kigurumi behöver inte ens märka någon skillnad. De är bägge mysiga att ha på sig. Men så fort man slår upp ögonen så märker man tydliga skillnader. För det är just det estetiska som skiljer dem åt. Utbudet är stort och idag tittar vi extra nära på några modeller.

Kigurumi LemurLemur: De är snabba, söta och helt oemotståndliga. Dräkterna alltså. Men även lemurerna. Och barnen. Så att kombinera detta känns ju helt rätt. Barnen hoppar, kryper, skuttar och springer fram precis som lemuren gör så på med dräkten och låt barnen få vara en lemur för en dag eller två.

Du skulle knappast tagit med en lemur in i en glasaffär och det gäller även om barnet har på sig denna dräkt. Den långa svansen är rent ut sagt ”farlig”. Lemuren får hålla sig hemma eller leka ute i trädgården.

Skelett: Kigurumi förknippas främst med djurdräkter. Det är djur som på ett eller annat sätt ska locka barnen att få utlopp för sin fantasi. Men det finns även några undantag. Exempelvis Skelettdräkten. Skillnaden mot många andra skelettdräkter är att denna är mjuk, mysig och gosig. Det kanske låter bakvänt att ett skelett ska vara gosigt men så är fallet. Därmed avdramatiserar men det läskiga ganska mycket. Perfekt för halloween för de mindre i familjen.

Kanin: Finns det något sötare än små kaninungar? Skulle i så fall vara småbarn i kaninungedräkter. Barnen får ha roligt och leka kanin medan föräldrarna kan njuta av ögongodis. En fördel är även att man som förälder kan ”lura” i barnen morötter och sallad. För det är ju vad kaniner äter!

Här kan du se utbud av Kigurumi